ex,  livet,  Sociala medier

Ex och sociala medier

Det är något som jag gått och reflekterat över senaste veckan och som jag inte blir klok på. När jag och min fd man skilde oss gick allt bra i början. Visst jag var den som lämnade honom, men vi hade en öppen dialog och vi följde varandra på såväl Instagram och Facebook. Först blockerade han mig på FB snabbt därefter på IG. Blockerade, inte bara tog bort mig som vän. Nej. Helt plötsligt ville han inte att jag skulle ha någon insyn i hans liv. Jag ville inte vara likadan, utan lät min profil vara öppen för honom.

Sen fick jag reda på att Xet och hans nya flickvän roat sig med att gå igenom inte bara min IG och FB profil, utan även min familj och mina vänners. För att gotta sig i min olycka, eller bara nyfiket peta runt, det vet jag inte. Ett år efter vpr skilsmässa bad jag honom ta bort de av mina vänner och familj som han fortfarande hade kvar. Men han vägrade. Jag fick då gå till dem, förklara exakt hur illa relationen mellan oss var, och be dem ta bort honom. Det gjorde ont, för jag vill inte outa honom eller berätta vilken underlig man han utvecklats till.

Jag och V, killen jag träffade efter Xet, har hanterat vårt uppbrott betydligt mer vuxet. I juni begränsades vad jag såg på hans FB och förra lördagen var jag dock helt plötsligt blockerad från hans IG. Det kanske är jag som överreagerar (mycket troligt) men jag tycker det hade känts betydligt bättre om han bara frågat om jag kunde avfölja honom. En enkel fråga, istället för att blockera mig. Det känns underligt, särskilt som han inte publicerar några bilder. Jag tycker det är märkligt, varken Xet eller V är personer jag vill vara ovän med. Är det så här man gör? Är det normalt? Hade ni agerat så här?