Sex,  tankar

Ägglossningstest

ja detta med barn. Jag köpt ägglossningstest, och tänkte att jag i alla fall vill veta NÄR vi kan bli med barn. Så får vi väl se lixom. Så jag “räknade ut” när jag skulle ha ägglossning och gjorde test och de visade på att jag skulle ha ägglossning inom två dygn. Då är det ju lixom bara att ligga på eftersom att spermier lever ca 48 timmar inne i dig (jag vet! Det är en så sjukt konstig tanke! Vad sjutton gör spermierna där i två dygn? Är det typ att de bara simmar runt eller vilar dem på något sätt? lever de så länge för att de har svårt att hitta vägen? Och framför allt, ganska obehagligt att tänka sig att man har typ 1000-tals små grodyngel i kroppen så länge. (Jag har lixom tänkte att de kommer in, en är snabb och försöker befrukta det som befruktas kan och de andra typ åker ut direkt…japp så naiv är jag)).

301922.500x0

Okej, så ägglossningstestet visade att det bara var att köra. Men jag har dock aldrig känt mig så osexig. “jaha, nu ska vi ha sex för att avla fram en unge? kan man fortfarande njuta av det?” jag kände mig faktiskt lite stressad. Typ “ligger vi inte nu och gärna en gång om dagen under de mest fertila dagarna så måste vi vänta en månad innan vi kan ha sex igen”.

Jag vet fortfarande inte hur (eller om) jag lyckades förföra V på ett sexigt sätt. Jag kände mig så otroligt självmedveten. Typ som om ägget kunde kommunicera med Vs spermier på något telepatiskt sätt och berätta att det är nu eller aldrig!

Som ni märker så är ägglossningstest inte bra för mig, jag lägger alldeles för stor vikt vid sånt här och nu när jag vet att min ägglossning är ganska precis där man räknar att den är så kommer jag nog inte använda ägglossningstest. Att känna att sex var framtvingar tycker jag var hemskt. På allvar! (Eller framtvingar är ett för starkt ord men onaturligt, inte kommit ur lust).

Jag tror att det viktigaste för att jag och V ska bli gravida är att vi är ensamma. Under hela min ägglossnings-period hade vi besök. Och det har varit så hela hösten. Visst besök är så underbart och något jag inte vill byta bort men för en period så kanske vi ska försöka vara bara vi. Inte så många som sover över.