Böcker

Boktips: Insurgent

11735983

Jag såg ju divergent och tyckte den var bra så jag var ju tvungen att fortsätta i bokserien också. Dock tycker jag återigen att boken är en besvikelse. I den här boken låg fokus på att huvudpersonen hade ont. Jag vet inte hur många gånger, men minst en gång per sida, som författaren skrev om smärtan efter skottskada/fall/slagsmål/tortyr. Det blir tjatigt!

Ja vi förstår att hon är tapper. Ja hon är tuff och tjej.

Hela huvudpersonens tankevärld tas också upp av frågor på om pojkvännen älskar henne/är ärlig mot henne/bryr sig om henne/litar på henne och om hon i sin tur sviker honom och hur arg han då kommer bli. Det är aldrig en fråga om hennes kärlek till honom.
Det finns också flera språkliga konstigheter där de hoppar mellan miljöer utan att de borde typ “De springer nedför en korridor. Hon snubblar i trappan”.

Jag vet inte om det är för att jag aldrig var den där tjejen som la ned all min energi på killar och på att analyser dem så att jag helt enkelt inte känner igen mig boken eller vad som är problemet. För jag kan inte alls förstå henne. Däremot så tycker jag själva storyn är intressant. Destopier är verkligen något spännande.