Böcker,  tips

Besatthet som smittar av sig

IMG_0054

Jag läste ut den här boken på tre timmar. Jag tycker att den är helt fantastisk. Den handlar om Andrée-expeditionen och egentligen om varför de dog. Sammanfattningsvis så blev expeditionen en katastrof och de tre expeditionsmedlemmarna tog sig i land på en ö. Men där slutar historien, de dog. En är begravd och de andra två är inte det. Varför? vad dog de av?

Författaren är besatt av detta och hon skickar över sina besatthet till läsaren (mig i alla fall). Jag blir verkligen nyfiken på vad hon ska komma fram till och imponerad över hennes arbete och att hon kan berätta på ett så lättsamt sätt.

Jag läser i princip bara böcker i pocket. Jag släpar med mig böcker överallt och läser i sängen så då vill jag att boken ska vara lätt, och i pocketutgåvan av den här boken så har de tagit bort alla bilder. Jag har läst flera andra pocketböcker med bilder, både som är tryckta på vanliga sidor och som är satta typ i mitten på mer glansigt papper. Så jag tycker faktiskt att det är dåligt av Nordstedts att det inte finns en enda bild i den här utgåvan för jag tror att bilderna hade gett en till dimension till boken och hennes slutsatser och funderingar.