München

Min nya hemstad

Igår skrev jag om Stockholm så idag tänkte jag skriva om München.
München är stor, mellan 1.5 miljoner och två miljoner invånare, beroende på om man räknar förorter eller inte. Men precis som Stockholm så är staden gammal och känns väldigt liten. (Alltså jämförelsevis med många många andra städer i världen är ju både Stockholm och München små men ni förstår. Ibland känns det som om man är i Norrköping mer än en miljonstad). München ligger centralt i Europa typ mitt i mitten (?) och har därför haft många krig och hemskheter som utspelat sig här.

Guide-Munchen
Münchens kanske mest kända plats Marienplatz.
Idag kretsar livet i München kring tre saker.
Öl – oktoberfesten utspelar sig här varje september/oktober och överlag träffas man gärna över en öl.
Fotboll – Bayern München är laget alla pratar om och man “måste” hänga med för att räknas.
Industrier – väldigt många tyska företag har kontor här. Både tyska företag som BMW men också huvudkontor för internationella företag som McDonalds, Burger King, Amazon, Microsoft etc. (alltså deras tyska huvudkontor). Men det gör ju att många flyttar hit för att arbeta.

Det finns också två stora och anrika universitet som drar hit studenter från hela Europa, kanske hela världen.

Att det finns många inflyttade gör att München blir väldigt trevligt tycker jag, det blir en mer öppen stad och det är lätt att få kontakt med människor ute på stan. Ölen som florerar gör säkert sitt till också.
Det finns många grönområden och det är en vacker stad med mycket historia så den “liknar” stockholm på det viset. Och det är nog mycket därför jag trivs.
Vi bor centralt och jag trivs med att kunna gå eller åka tunnelbana när jag ska någonstans.

Kommentarer inaktiverade för Min nya hemstad