München

Arga tyskar

Escaping reality (ett av mina bloggberoenden) skrev ett inlägg om tyska som gick ut på att tyska låter argt. Jag kan inte annat än hålla med, det har hänt flera gånger att jag trott att någon är arg på mig eller irriterad (jag har lixom zoomat ut och tänkt på svenska och då låter ju all tyska som om de är arga).
Tänk vad mycket vi lyssnar på tonläget när vi hör någon prata, och kroppsspråket. Vad vi säger spelar egentligen ingen roll. Prova och skrik fram en komplimang, personen i fråga kommer säkert inte uppfatta att du säger något snällt. Vi lyssnar mer på hur vi säger något än vad vi faktiskt säger.
Ich-liebe-dich
Dock måste jag få säga att tyskar är mycket trevligare än vad jag trott (kanske beroende på språket). Hjälpasamma och serviceminded i affärer utan att vara så där påträngande som de kan vara i andra länder. På restaurang/pub/bar betalar man alltid dricka när man går även om man beställer i baren, hur de håller reda på vad du druckit? De drar sträck på ett glasunderlägg.
Det är också lätt att få kontakt med tyskar, de smårpratar gärna när man sitter ensam på ett kafé eller om man väntar på bussen. Överlag har det varit ganska lätt att få kontakt med människor och göra bekantskaper, att hitta vänner och sånna som man verkligen klickar mer är nog lite svårt världen över.