vänner

Världens mest oattraktiva egenskap: snålhet

På senaste och framför allt i somras har jag umgåtts lite för mycket med min väns pojkvän och han är otroligt snål. Och jag klarar inte av snålhet.

Att vara sparsam är helt okej och man behöver inte (bör inte) strö pengar omkring sig utan större inköp ska gärna vara genomtänkta. Men den här mannen är SNÅL!
Här kommer två exempel:
Vi var På restaurang (i Italien) och åt middag. För fyra personer kostade alkoholhaltig dryck, varmrätt och efterrätt 1000 kr. Alltså 250 kr per person. Detta noterade han under tiden han läste menyn, att det var en “dyr” restaurang och det kommenterade han flera gånger under middagen samt surade delar av kvällen.
Vi var på en av världens mest kända (?) turistattraktioner och han tyckte att det var dyrt 230 kr för inträde till allt samt audioguide. Och det var kö samt kö till audioguiderna. Följande samtal utspelade sig:
Han: måste vi verkligen ha audioguide?
Flickvännen: det ingår i priset.
Han: jaha då så klart vi ska ha det.

Det är svårt att beskriva men han är snål på ett girigt sätt. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av pengarna, och det är inte alls alltid dåligt, men i hans fall äcklar det mig. Han är ett välbetalt jobb och har ingen orsak att vara varken snål eller girig.
Förstår ni vilken personlighet jag menar?

Kommentarer inaktiverade för Världens mest oattraktiva egenskap: snålhet