resor

Londontips

Nu senast jag var i London så var jag inte där speciellt länge alls och valde att hålla mig till relativt trygga val. Inte många nya upptäckter alltså men jag tänker att jag ändå ger ett ett shoppingtips, ett hotelltips, ett frukosttips samt nämna en restaurang.

SHOPPING Mitt shoppingtips är något så simpelt som internet. Speciellt om ni vet med er att ni ska vara på Oxford Street större delen av er shoppingdag. Vill ni säkra att ni får det ni vill ha och dessutom vara super effektiva så beställ helt enkelt det ni vill ha på internet och hämta det i affären. I det allra flesta kan ni byta på plats i fall det inte skulle passa. Jag gör ofta så här av ren lathet men jag måste säga att det funkar ju hur bra som helst. Innan ni frågar så nej, Primark har inte en webb butik. Mitt bästa Primark tips i centrala London heter Oxford Street East och besöks utan hysteri nära stängningsdags.

 

HOTELLlonch_phototour142Jag bodde på Marriott County Hall vilket kan tyckas vara lite extravagant när man inte är där så länge men det beror dels på att jag gått på så många hotellnitar i London att jag knappt vågar boka något annat än säkra kort och dels tack vare att jag får rabatt hos Marriott. County Hall är helt underbart och servicen är outstanding. Mitt tips är att kanske lägga några extra kronor på att få ett rum med utsikt över Thamsen. Om du vill lyxa till det ordentligt bokar du så klart ett rum med utsikt och balkong. Närmaste tunnelbanorna är Westminster och Waterloo och alldeles utanför ligger det hippa området South Bank.

 

MAT photo-2Frukost borde man ju egentligen äta på typ The Breakfast Club eller kanske brunchTom’s Kitchen i Sommerset House om man bor på till exempel Marriott County Hall. Ibland så får man ju lite galna cravings och då vill man bara ha det. Jag hade allvarliga belgiska cravings och ville inte ha något annat än kolhydrater till frukost. Som typ en brödkorg med gott bröd och en massa härliga och onyttiga pålägg. Jag är verkligen inget fan av Nutella men alltså har ni testat vit chokladkräm eller speculooskräm? Himeln. Paradiset. Nutella har inget på de där sjärnspelarna i påläggsvärlden. När det är sådant man vill ha så är det till Le Pain Quotidien man beger sig och det är en Petit Déjeune man beställer (med en croissant för den kan man ju ha speculooskräm på). Det som ligger vid Victoria är stort och härligt. Och ja, det finns Nutella eller Noisella som den heter men tro mig, det är inte det ni vill ha.

 

photo-3Middag då. Tja. Jag vill så himla gärna rekommendera vårt middagsställe men jag vet inte. Dels hade jag skyhöga förväntningar efter att ha varit lite småkär i kocken genom en tv-serie som varade några veckor och dels såg det så bra ut. Restaurangen jag hade valt var The Pavilion som ser ser lika cool ut i verkligheten som på bilderna. Servicen var fantastisk men maten var nog inte lika bra. Även om jag var nöjd med mina rätter (förrutom att min första efterrätt innehöll ett hårstrå) så var inte övriga sällskapet lika nöjda. Och vill man ha en Irish Coffee är det inte hit man ska gå för dom gör nämligen inte det. Jag tänker mig att är man i London på en tjejhelg à la Sex and the City så är det hit man går för att dricka Cosmos eller för den för att äta där trendiga brunchen som tjejerna alltid har. Fast går man dit på kvällen så ökar ju sannolikheten att man får se kocken jag var småkär i, Adam. Maten tycker jag faktiskt att ni kan skippa.