V

Olika behov – närhet

En sak som jag tycker är ganska jobbigt (och troligen V också) är att vi har väldigt olika behov när det kommer till närhet. Efter en dag på jobbet så älskar jag att få vara i fred en stund. Kunna pula med mitt och lixom slappna av. När jag är stressad eller ledsen är det tid för mig själv jag behöver.
Jag har många vänner och bekanta men kan verkligen ha ett behov av ensamhet ibland.

V däremot är en närhetsknarkare, han kan inte få nog av närhet och när jag är “avvisande” så blir han klängig. Även fast jag är tydlig med att jag vill inte just nu, det handlar inte om sex utan om kramar, klappar, tafsande, sitta nära etc. Och jag blir galen. Arg. Det känns fysiskt obehagligt när han ändå tar på mig.
Och V känner sig ledsen och avvisad när jag inte har samma behov av närhet som han har.

Det gör mig ledsen. Att inte bli respekterad men också att det kan vara så svårt. Att även om vi är två så är min kropp min. Och det är jag som bestämmer över den. Men också att vi är så olika där. Känner ni igen er?

 

penguin-closeness
Inte alltid behov av närhet