jobb,  livet

Är det fel på mig?

jag är en kvinna med starkt självförtroende. Jag är bra på mycket och jag är grym på mitt jobb. Men företaget jag jobbar på nu är helt galet. Det är lite så i gymbranschen (där jag huserar nu). Det är en relativt nybransch och man anställer folk som tycker om att träna. Sedan om de är utbildade eller inte det är en annan femma. (Väldigt generellt nu då alltså). “Ja men du är ju alltid på spinningen vill du inte leda passet?” eller “ja men du är ju stark vill du inte jobba i receptionen”. Och det är ju fint men det gör ju att vi som faktiskt är utbildade blir lite nedtryckta. Utbildningen blir oviktig. Bra tycker en del men dåligt tycker jag.

Det betyder att vi som är utbildade och duktiga på vårt jobb lägger fokus där medan de som inte är utbildade och kanske saknar en del/blir av med arbetsuppgifter pga att vi kommer istället kan lägga sin energi på att skapa drama. Kanske är detta något som ni andra inom branschen upplever mig för mig är det tydligt så. Kanske beror det på att de gym jag har jobbat på har varit kvinnodominerade både bland chefer och personal.

Två dagar i rad har jag haft fruktansvärt jobbiga samtal med min chef samt en eller två andra i personalen om diverse konflikter. Jag är egentligen inte iblandad i konflikten mer än att jag “får höra allt”. Ändå valde en av dessa kollegor som blev trängd att säga “det är ditt fel, Alex, det är du som går runt och pratar skit om alla, det är du som är dramat på det här kontoret och om det inte var för dig så hade vi varit vänner nu”.

Självklart blev jag ledsen. Jag ser mig själv som en väldigt rak person. Jag tycker det är jobbigt med konflikter men är inte konflikträdd. Jag tycker det är viktigt att stå för sina åsikter.
Visst, jag kan också bli så jävla less på människor och ösa ur mig skit. Men då är jag väldigt medveten om att det är just skitsnack och just för att jag är less och jag skulle aldrig säga något sådant till en människa jag inte litar på.
Mina bästa vänner blev också frågande till de åsikterna om mig, då jag är just väldigt rak.

Det är tråkigt och även fast jag vet att den här kollegan har fel så funderar jag på om det här är fel jobb för mig? Fel stad? fel land? fel bransch? borde jag spärras in? har jag fel i huvudet? Fel inställning till det “socialspelet”?