tankar

Rösta inte för din skull!

Det känns som att en helg sällan har varit så välkommen som denna, jag snorar fortfarande (och ganska mycket, så att jag lixom måste snyta mi på jobbet) och är trött även om jag känner mig marginellt piggare än igår. Detta blir dock ett politiskt inlägg.

Jag har ingen aning om vilka ni är som läser, men ni är ju en del, och jag skulle vilja uppmana er alla att rösta. Jag själv är vit och har en god ekonomi, jag har flera universitetsutbildningarna och är tillsammans med en vit man. Jag tillhör toppskiktet i samhället. Visst man kan alltid få det bättre, men jag behöver ju egentligen inget mer än vad jag redan har.
Därför ber jag er, kära läsare, om ni är som mig. Privilegierade i samhället. Tänk på någon/något annat när ni röstar. Tänk på invandrarna, kvinnor, hemlösa, äldre, kroniskt sjuka, barn, dagisbarn, skolbarn, ensamstående föräldrar. Ni har säkert någon i er närhet ni kan relatera till. Som ni vet B E H Ö V E R en förändring för att inte gå under.

Sedan hoppas jag att alla utlandssvenskar röstar. Och alla andra svenskar också men valdeltagandet är ofta lågt bland utlandssvenskar. Det spelar egentligen ingen roll vad du röstar på, så länge du röstar mot rasism. Och det hoppas jag verkligen att alla min läsare gör!

SDcitatNyarslofte