kär,  tankar

Är det så farligt att skilja sig?

här fanns en artikel om att vi inte borde låta våra känslor styra över vem som blir vår äktahälft. Jag tyckte den var väldigt intressant.

Mina funderingar är över skilsmässa. Är det verkligen hela världen? Visst det ingår ALLTID ett brytande av ett löfte och finns det barn med i bilden så drabbas även en tredje part. Men när det inte funkar? När man försökt allt. När bråken kommer oftare och oftare och blir mer våldsamma (som i våldsamma känslor). Ska man inte släppa taget då?
Om barn finns med bygga en vänskapsrelation där man respekterar varandra.

Säga till sig själv: okej det här var ett misstag, jag hade fel. Det gör vi ju annars i livet, misstag alltså. Klipper oss fult. Jobbar på ett hemskt jobb vi trodde var drömjobbet. Skolkar. Blir sviken av vinner. Sviker vänner. Varför är det FORTFARANDE så skuldbelagt och tabu att begå misstaget att gifta sig med “fel” person.

Kanske hade man det jättebra i 30 år, kanske i fem, kanske i två dagar. Men man gjorde, med 100% säkerhet, det man trodde var rätt när man lovade evig trohet, och sen hade man fel. Det är inte världen som går under.