livet,  V,  vänner

“Det kommer vara jättevarmt!”

En sak som jag har märkt senaste åren, egentligen sedan jag blev frisk från olyckan och började resa mer och göra av med mer pengar, är att många av mina vänner och människor i min närhet är ganska bittra och avundsjuka.

T.ex. Nät vi bokade resan till Frankrike så påpekade många att det kommer vara olidligt varmt, att man inte kan se allt på bara en vecka eller berättade var de hellre hade åkt.

Och det är framför allt våra vänner som valt att få barn tidigt och att hon ska vara hemma resten av livet som alltså valt att ha en sämre ekonomi än oss som har jobbat och pluggat och ännu inte har barn.
Och det gör mig ledsen. Att de inte kan glädjas med oss. Eller ens låtsas vara glada. Varför är man så?
Är det för att man själv vill men inte har möjligheten? Eller är vissa bara mer bittra än andra? Missunnsamma?

Ja, de är väl inga riktiga vänner helt enkelt.