resor,  tankar

Konsten att flyga flygplan

Minns ni när ni var yngre och flög? Man blev påklädd finare kläder, reskläder, bekvämt men fint. Man kunde inte resa i vad som helst. Så packade man sin lilla väska med sina favorit leksaker, och det pirrade så i magen. Delvis för att det var så spännande med resan men också för att det var så fantastiskt coolt med flygplan.

De senaste årens flygande, som har varit betydligt mer än genomsnittet, har gjort mig kall inför det fantastiska faktumet att vi kan flyga. Jag kan ibland känna den där känslan när man går igenom säkerhetskontrollen och in på flygplatsen, alla människor med så många förväntningar i kroppen. Familjer som ska återförenas, barn som ska på semester, affärsmän som ska göra sitt livs deal. Ja ni fattar?

Airbus1

Men överlag så har flygandet tappat sin magi. Jag tycker mest att flygplatser är tråkiga och trånga och jag missar den fantastiska utsikten och somnar på en gång. Flygplanen är trånga även de och jag blir irriterad på det. Istället för att fundera på hur fantastiskt det är att vi kan flyga. Fattar ni det? Att vi, som är helt utan vingar och en ganska värdelös varelse i förhållande till många andra djur som faktiskt kan flyga och snabbt ta sig mellan platser, kan flyga. Att vi har gjort världen så mycket mindre än vad den är med hjälp av dessa fantastiska maskiner.

Så min uppmaning till er blir så klart att ni ska flyga och verkligen känna i hela kroppen hur fantastiskt det är, precis så där som man gjorde när man var fem år.

Kommentarer inaktiverade för Konsten att flyga flygplan