jobb,  livet

Kulturkrock: för nära

en person på mitt jobb, som inte är västeuropé i grunden, står alltid för nära. Som svensk är jag ju van att man har typ två armlängder emellan sig i ett samtal som ändå är ganska förtroligt. Kollegan kan komma in på mitt kontor när jag sitter ned på stolen och stå så nära att våra knän nuddar.

Det här tycker jag är ganska känsligt, eller kan man säga till någon? Ursäkta du står för nära?
För hon är aldrig otrevlig och tvärtom så tycker jag ju mycket bra om henne. Vi har umgåtts lite grann på fritiden men även då är hon för nära. Det känns obehagligt och jag känner mig trängd, även fast hon kanske ska låna en penna så blir jag lixom lite nervös.

index

märkligt det där med kulturkrockar hur några cm hit och dit kan göra så mycket.

Kommentarer inaktiverade för Kulturkrock: för nära