livet

Dagarna går

Jag håller mig upptagen. Gör vad jag kan för att fokusera på mig och inte på honom eller henne. Visst, det spricker ibland. Vissa dagar är bättre än andra och vissa stunder är rent av skrämmande men jag klarar mig. Mycket tack vare min sms flirt. Som kan ha blivit två eller tre – men alla på distans och tack gode gud för det! Men också tack vare fina kompisar. Det gör fortfarande ont när jag tänker på honom men jag tror det krävs en hel del för att jag ska få en panikattack av hans agerande. Näst på tur är att bearbeta den där enorma skammen jag känner för våra år och för vad han blivit. Vid sidan om det så ska jag få ordning på mitt liv. Jag har bestämt att jag vill ha någon form av bodelning även om det inte är så snällt. Det är vad som är bäst för mig som gäller nu. Jag borde sätta mig med en jurist och komma på något bra. Vissa dagar går han att prata med men andra så går det inte alls och då är allt hans. Tiden rinner iväg och det året jag har på mig att begära bodelning är snart över. Det är skrämmande men på något knepigt sätt befriande. I september är det klippt. Och det ska jag fira på det bästa sättet jag vet, med en handväska.

Detta var aldrig meningen att det skulle vara en depp blogg. Inte heller var det meningen att den skulle handla om ett ex eller en separation. Snarare om steg framåt efter sju år ihop. Men så är det och separationen kommer nog vara en sorg väldigt länge till. Och det är okej. Fast det ljusa(re) stunder blir fler och fler även om högsta nivån fortfarande är låg. Det känns okej. Inte kul men okej. Jag kan ibland känna att om jag bloggade om de roligare stunderna så tror ni kanske att allt är bra men så är det inte riktigt. Det är inte dåligt å nej, jämfört med januari är det bra mycket bätte men det är inte toppen. Tankarna om honom, dom, vi, lilla jag finns där varje dag men jag gör inte mig själv tjänst att påpeka det dagligen. Så nu gör jag ett försök att skifta fokus. Alla äventyr kan  ni kanske inte följa med på riktigt än. Han vet om bloggen och jag vill fortfarande visa honom respekt även om han verkligen inte gjort det samma för mig.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna går