kropp,  livet,  tankar

Straffa eller belöna?

20140423-113011.jpg

Så igår tog vi ett beslut, som skulle föras oss framåt. Troligen var det inte jättesvårt för vi vet innerst inne vad vi behöver förändra.
Nu börjar det svåra. Nu krävs det beslutsamhet och viljestyrka. Och vi kommer misslyckas, allihopa. Så hur ska vi orka? Hur ska vi belöna oss när vi lyckas?

Små mål.
Japp en dag eller en timme i taget.
Dricker du t.ex. För mycket coca Cola och ska sluta med det. Bestäm dig för att varje dag du inte dricker Cola lägg en tia i en burk. Eller för varje timme du inte dricker Cola en krona. Eller det kanske är så att du bestämt dig för att inte dricka Cola innan klockan sju på kvällen. Men målet måste vara mätbart. En sten i en burk, ett sträck på ett papper, ett klistermärke i kalendern. Ja du förstår.

Jag är inte för straff. Skämmas, bryta ihop och ta nya tag det är min melodi. För du har ju bestämt dig, så den enda du sviker är dig själv, det är straff nog. Blir det fel, börja om, på direkten. Vänta inte till nästa måndag. Bryta ihop en timme och sen kör du igen. Och då börjar ju så klart mätningen från noll.

Kommentarer inaktiverade för Straffa eller belöna?