livet,  tankar

Dum i huvudet och stolt över det!

Jag är en person som inte skäms så mycket. Jag är också en person som ångrar mycket lite.
Det finns en låt som jag lyssnade på mycket när jag var yngre och som har återkommit i mitt liv som jag tycker beskriver det så bra:

“I don’t get many things right the first time,
In fact, I am told that a lot
Now I know all the wrong turns the stumbles,
And falls brought me here”

Jag har gjort mycket dumheter i mitt liv, tro inget annat. Jag har fått hjärtat krossat och litat på H E L T fel människor, men jag har så klart också svikit både mig själv och andra. Men jag ångrar inget. Självklart är det tråkigt att göra människor ledsna men jag har lärt mig av det och jag har aldrig gjort om samma misstag två gånger. Jag har vågat lita på människor och det tycker jag är en fin egenskap. Varje dum sak, så klart också de bra sakerna, har gjort mig till den jag är idag. Och jag tycker verkligen om den personen.

Det tjänar heller ingenting till att ångra sig, man kan be om ursäkt och säga förlåt, men att älta det gamla är onödigt för det är ju något som man faktiskt inte kan göra något åt. Gjort är gjort, så att säga.
Alla gör misstag och dumheter men det är inget man ska släta över, nej stå för det. Säg som det är: jag gjorde ett misstag. Istället för att lägga skulden på andra: hon blåste mig. Med den inställningen kommer du ingenstans, du lär dig inget utan går bara runt och känner ånger.

Kommentarer inaktiverade för Dum i huvudet och stolt över det!