Böcker

Boktjuven – bok och film

En av mina absoluta favoritböcker Boktjuven av Markus Zusak.  Jag fick tips om boken av någon och i samma veva skulle jag på semester, detta var när jag studerade på universitetet i Umeå och jag skulle flyga till Stockholm på kvällen. På dagen hade jag haft en föreläsning med en väldigt liten grupp och av en slump hamnade jag bredvid föreläsaren på flyget till Stockholm. Vi pratade hade ett mycket intressant samtal om föreläsningens ämne men när planet skulle lyfta går ju ljudnivån upp så då började jag läsa. Och när föreläsaren sedan tittade på mig för att fortsätta samtalet så fulgrät jag. Japp så sorglig är den, från början till slut.

boktjuven

Jag tycker att boken är helt genial den har en speciell berättarstil och den är fängslande, ett fantastiskt språk och en underbar (men sorglig historia). Nu har i alla fall boken blivit film. I Sverige verkar den inte har slagit jättestort, men rätta mig gärna om jag har fel! Och jag har faktiskt inte vågat gå och se den på bio här, men nu har den kommit på DVD. Så i helgen kanske jag ska ta mod till mig.
Faran med med att ens favoritbok blivit film är ju att den kan vara riktigt dåligt tolkad. Men jag har läst en heldel recensioner och det ser ut som om den övervägande har fått bra betyg.