Sex

Lets Talk About Sex

b7f3b2820c8872f35b1439ce19d3b285_XL

Mitt förhållande var inte perfekt, det var det inte men det tror jag inte några är. Vi kämpade med våra bekymmer både som två individer och som ett par. Vårt största problem var utan tvekan vårt sexliv. Eller nej, vårt största problem var att vi inte kunde prata om vårt bristande sexliv. Nu skriver jag vi men jag menar han. Han kunde inte prata om det. De gånger jag frågade om det sa han bara att det inte var mitt fel. Vilket vi ju alla nu vet inte var sant. Det kanske inte bara var mitt fel men det berodde delvis på mig.

Jag har läst väldigt mycket om det är med sexliv som jag gör när jag vill förstå. Först och främst skulle jag nog vilja att vi slutar tro att ett bra sexliv är lätt och självklart. Det kommer komma svackor men då gäller det att ta tag i det. Ju tidigare desto bättre. Vi måste sluta tro att det bara handlar om fysisk attraktion. Det finns säkert de som lyckas med det men vi är många som inte lyckas. När jag har läst så har jag tyckt att är så oromatiskt. Kärlek och sexliv blir en vetenskap men så är det kanske. Det skulle mycket väl kunna vara jag som vill få det till något större än vi kan förstå när det egentligen kanske bara handlar om vetenskap. Vi måste börja vara ärliga och säga som det är. Ett bra sexliv är inte lätt och det är inte en tabu att säga att man inte har så mycket sex som man önskar eller ens borde ha.

Han och jag hade inte sex på väldigt länge. Vi snackar inte veckor utan massa massa massa månader. Ja, år till och med (det var det jobbigt att skriva). Idag vet jag att vi inte var ensamma om det problemet. Jag vet också att det hade gått att lösa om vi hade kunnat prata om det. Lösningarna är lika många som det finns par. Vissa går till sexteraputer (som inte alls är så absurt som det låter), vissa kollar på porr, vissa sätter schema och vissa slutar lunka omkring i mjukisbyxor. Det viktigtaste är ju såklart att ta tag i problemet efter det verkar man kunna lura hjärnan på alla möjliga sätt. Det gäller bara att komma gång och ibland är det som med träning – man får gå till gymmet trots att man inte vill.

Vi måste börja prata mer om sex och dåligt sexliv och vi måste vara mer öppna med alla fantastisk lösningar det finns. Ett dåligt sexliv ska inte behöva vara en anledning till att göra slut. Deal?