Förhållanden,  Känslor

Birro och jag.

Jag vet inte hur många gånger jag under de senaste månaderna har tänkt “men är jag helt orealtiskt?”. Under våra sju år så tänkte jag mycket, väldigt mycket på det här med kärlek och livslånga parförhållanden. För, för mig var det banne mig inte lätt, jag fick jobba mycket med mig själv och söka många svar. Det tog väl inte allt för många år innan jag insåg att det krävs mer än kärlek för att hålla ihop förhållanden. Jag vet inte riktig vad det är som krävs mer men sannolikt en kombination av olika saker. För min egen del fick jag jobba en hel del med mig själv och brottas med bilden av det perfekta förhållandet. Idag sa sedan den där vännen jag pratat med hela tiden att jag är så idealistisk som tror på äktenskap. Som tror att när man gift sig så skiljer man sig inte. Som inte tror på att ge upp (och ja, det gäller alla förhållanden över fem år). Jag har funderat så om jag resonerat fel och om människor faktiskt kan sluta älska varandra. Jag har anklagat min generation för att inte ha tålamod, för att vara en konsumptionsgeneration även när det gäller förhållanden – att när det tar inte funkar så köper man nytt. Alltså så har jag också tänkt. Många gånger. Det är ju mycket lättare att bara ge upp, byta ut, skaffa nytt än att kämpa och och tänka efter på vad som egentligen inte fungerar. Det är lättare att börja om än att hitta hemligheten till framgång.

Stundvis har jag varit så frustrerad över att det bara är jag som ser att kärlek inte räcker för att komma i mål. Jag blir fortfarande knäpp på människor när jag tänker på hur många letar efter den perfekta partnern men inte börjar med sig själv och sedan strävar efter det perfekta förhållandet men inte tänker på vad som krävs av en själv. Men så idag såg jag detta. Jag läser sällan Birro men just nu klickar jag väl på allt som innehåller ordet kärlek. Och Birro har en poäng. En fantastisk poäng. Och han har helt rätt. Så oerhört mycket rätt.

Det sägs att kärlek dör. Det finns de som på allvar hävdar att kärleken mellan två människor plötsligt en dag kan ta slut. Det är inte sant. Det är alltid viljan att upprätthålla kärleken som tar slut. Det är du som väljer.