livet

Lyckligt lottad

Jag arbetar med människor, de människor jag träffar i jobbet är ganska utsatta och blir ibland därför väldigt beroende av min hjälp eller mitt stöd. De litar på mig. Och det gör att jag vet mycket om dessa personer. för mycket ibland. De kan vara sjuka i olika kroniska sjukdomar eller bara sjuka i allmänhet. Ha med sig trauman och mycket annat. Och förra veckan så bröt jag ihop efter ett sånt möte, självklart har jag sekretess och kan inte säga vad det handlade om. Samtidigt så känner jag en sån enorm tacksamhet och ibland skuld för hur lyckligt lottad jag är. Som är frisk och har alla fördelar av att vara vit. Kan många språk och har lätt för att göra mig förstådd.

Och jag tror att det kan vara bra att släppa allt vi släpar på ibland och tänka på de som har det sämre. Hur illa vi än har det har det så är vi från västvärlden och har så otroligt många fördelar av det. Saker vi, så klart tar för givet, men som vi borde uppskatta så mycket mer. För det vi anser är självklarheter är just vad andra människor anser lyx.

ratt