Förhållanden

Post

Igår kväll fick jag post. Jag stelnade till för jag visste precis vem brevbäraren var. Det har varit mina stor rädsla, att han bara ska dyka upp. Nu gjorde han det men varken knackade eller ringde på. Det gjorde mig skräckslagen och ledsen (men vad gör mig inte ledsen?). Så jag ringde upp honom och frågade om det var så illa att han inte ens kunde ringa på. Då säger han att han inte gjorde det för att jag inte vill träffa honom. Mig veterligen har jag aldrig sagt att jag inte vill träffa honom. Jag har sagt att jag inte klarar av att träffa honom. För jag är helt enkelt för ledsen. Sedan har han aldrig frågat att ses. Han har bara påstått att han har tänkt fråga. Jag däremot har frågat och har flertal gånger fått ett nej. Det svaret har han aldrig fått höra.

Jag frågar varför han inte ringde på och påminner honom att han gjorde slut så sa han att han tyckte jätte mycket om mig men som kompis. Jag påpekar att kompisar ringer på. Han säger att vi kunde varit vänner om inte jag valt krigsstigen. Jag säger att jag har aldrig valt någon krigsstig och visste inte ens att vi var på en. Jag berättar att jag är oerhört sårad men att jag fortfarande kan säga att jag älskar honom. Imorse skrev jag ett mail. Trots att jag lovat att inte höra av mig. Jag har aldrig valt någon krigsstig. Jag tycker det milt sagt är tråkigt att vi inte är vänner. Han är ju min enda vän.

Jag frågade också igår om han tyckte det var en bra idé att redan ha en ny flickvän. Då säger han “förmodligen inte”. På frågan om han är lycklig säger han samma och på frågan om han känner att han redan kommit över mig säger han “troligtvis inte”. Dom svaren ger mig så mycket blandade känslor. Jag blir ledsen för hans skull för jag vill att han ska vara lycklig. Jag blir arg för att han blandar in en oskyldig människa med känslor i hans trasiga liv. Jag blir också frustrerad för att han beter sig som han gör. Och för att jag inte kan göra något. Där är vi på helt olika platser, han vet att han kan hjälpa mig men väljer att inte göra det medan både jag och han vet att jag skulle göra vad som helst för att hjälpa honom men att han inte vill ha hjälp.