Förhållanden,  Känslor

Skammen

20140104-211218.jpg

Jag må vara gammalmodig men att mitt förhållande inte höll är en enorm skam för mig. Jag tycker det är svagt. Det är inte bara en väldigt stor förlust och gigantiskt misslyckande utan för mig är det också en skam. Jag tycker det är pinsamt. Kanske mycket på grund av att jag under alla år blev ifrågasatt men förmodligen till största del på grund av min tro på förhållandet. Att vi var bra och starka. Att vi kunde prata om allt och därmed också reda ut allt. Det tror jag i och för sig på, att kan man bara prata så kan man om man vill lösa det mesta. Hur som helst, att han inte ville när jag hade fått anstränga så många gånger var inte okej. Varken rättvist eller ansvarsfullt. Ja, det tycker jag är pinsamt. Att tro att allt är så lätt och att se förhållande som materiella saker, en konsumtionsvara.

Jag har så väldigt svårt för det här. Jag klarar inte ens av att träffa mina släktingar som vet om det är slut. Och att berätta för mina vänner känns för stort. Skamligt och hjärtskärande. Alltså om sanningen ska fram så tycker jag det är pinsamt att möta kassörskan på ICA. Nä, jag går inte ut så mycket.