jobb,  kropp,  livet

Jag tror inte på utbrändhet

Jag tror att man kan vara väldigt stressad och att det kan leda till psykisk ohälsa i form av depressioner men diagnosen utbränd ger jag inte mycket för. Jag tror också att om du är utbränd så är det något av dina val i livet, av arbete, partner eller livsstil som är fel. En sjukskrivning hjälper inte. Utan du måste byta bana i livet.

Mitt jobb är otroligt slitigt, och roligt, främst för att en av mina två kollegor bestämt sig för att hon är utbränd. Det är klart man kan ha det jobbigt och behöva återhämtning men för hennes del handlar det om arbetsuppgifter hon vägrar göra. Under hennes utbrändhet bakar iögonfallande och lägger ut bilder av detta på instagram, vilket är mer än puckat!

Hur som helst ledde hennes sjukdom och ovilja att hjälpa till till att jag blev sjuk. Kikhosta. Vem fan får det som vuxen? Jag tydligen!

Så nu har jag spenderat en vecka i soffan. Börjar bli ganska less på det.
Men att bli sjuk pga stress är en väckarklocka för mig. Jag måste ta hand om mig. Jag har inte haft rast på fyra veckor och jobbat över mer eller mindre gratis förra veckan, det är inte hållbart. Nu är det jag som håller på mina raster och tider.

Annars blir det så här igen:

20131108-121751.jpg

Kommentarer inaktiverade för Jag tror inte på utbrändhet