tips

30 frågor om böcker

Sitter på jobbet, sjuk och eländig och har ingen lust alls att göra något vettigt. Tänkte därför svara på 30 frågor om böcker och dela med mig:

1) Den bästa boken du läste förra året? Kafka på stranden – Haruku Murakami

2) En bok som du läst mer än tre gånger? Tusen små bitar – James Frey

3) Din favoritserie? Hungergames

4) Din favoritbok ur favoritserien? Jag säger den första boken då, den som fångade mig så totalt.

5) En bok som gör dig glad? Erlende Loes böcker gör mig glad, kanske att Naiv Super gör mig allra gladast, men de är fantastiska allihop!

6) En bok som gör dig ledsen? Jag saknar dig, jag saknar dig av Peter Pohl får mig alltid att fulgråta i timmar.

7) Mest underskattade bok? Helt övergiven – Penny Vincenzi

8)Mest överskattade bok? Stål – Silvia Avallone

9) En bok jag inte trodde att jag skulle tycka om men som jag älskade? Hungerspelen

10) Favoritklassiker? Liftarens guide till galaxen – Douglas Adams. Kanske inte en klassisk klassiker men ändock en klassiker.

11) En bok du hatade? Väldigt sällan fin – Sami Said

12) En bok som du har älskat men inte tycker om längre? Jag tror inte jag har något svar här, bokkärlek är för evigt.

13) Din favoritförfattare? Astrid Lindgren är min husgud. Tillsammans med Erlende Loe och Haruku Murakami. Och några till.

14) Din favoritbok av din favoritförfattare? Jag väljer nog bröderna lejonhjärta, av alla fantastiska titlar hon skrivit.

15) Manlig favoritkaraktär? Jag älskar Bert! I serien om Bert av Olsson och Jacobsson. Tycker han är så genial.

16) Kvinnlig favoritkaraktär? Spontant kan jag inte komma på en enda kvinna jag gillar. Men jag säger nog Elizabeth i Stolthet och fördom.

17) Favoritcitat: “De säger att det inte ska vara lätt. Varför i hela fridens namn ska det inte lätt? Det är en förkastlig inställning”.

18) En bok som gjorde dig besviken? Jane Eyre

19) Favoritbok som blivit film? Berättelsen om Pi tycker jag de gjorde helt fantastiskt bra som film.

20) Romantiska favoritbok? Shopoholic-serien av “Sofia Kinsella”

21) Favoritbok som barn? Sune av Olsson och Jacobsson var en favorit längre. När jag var ännu lite mindre så var det Rasmus, Pontus och Toker av Astrid Lindgren och innan dess Pettson och Findus.

22) Favoritbok som du äger? Expedition L av Erlende Loe som är riktigt tummad och Barnens versbok (?) som jag tog från mormor.

23) En bok som du önskat läsa länge men fortfarande inte läst? Min bokhylla är just nu fylld av denna kategori böcker. Hobbit bland annat.

24) En bok som jag önskar att fler hade läst? Doppler av Erlende Loe skulle nog kunna förändra mångas liv. Lite mindre grejer och lite mer leva.

25) En karaktär som du kan relatera till? Jag vet faktiskt inget svar på den här frågan. Jag lever mig nog in i de flesta böcker och kan relatera till de alla.

26) En bok som ändrade din åsikt om något? Ändra åsikt kanske jag inte gjorde men Karin Alfredssons böcker har verkligen öppnat mina ögon för all skit som finns i världen. Och all skit som drabbar kvinnor.

27) En bok med ett mycket förvånande slut/twist? Little Bee tyckte jag var förvånande. 1984 likaså.

28) Favorittitel? Jag skulle så gärna vilja förföra dig – men jag orkar inte

29) En bok som alla hatade men som du gillade? Fallet med de försvunna böckerna – Ian Sansom har jag nog inte hört någon annan ha varma känslor för.

30) Din favoritbok i alla kategorier? Det låter så  himla klyshigt men jag har läst så otroligt mycket bra böcker och jag kan inte välja. Det finns ett topp tio där de faktiskt är väldigt olika men också väldigt bra.

Kommentarer inaktiverade för 30 frågor om böcker