kropp

Jag har haft anorexia

Jag har haft problem med maten, nej så kan jag inte skriva, jag har haft anorexia.

Det började första året på gymnasiet, sommaren innan flyttade jag från Italien hem till Sverige. Jag ville verkligen inte det och var väldigt olycklig, jag upplevde att ingen såg mig eller lyssnade på mig och då slutade jag helt enkelt att äta.

Min anorexia har aldrig handlat om att bli smalare eller bantning utan om att jag psykiskt inte mår bra, känner mig maktlös eller som om allt är hopplöst.
Det har aldrig varit ett medvetet val att sluta äta, det är något som har kommit successivt och jag har aldrig märkt det själv. Det börjar ofta med att jag hoppar över ett mål eller undviker situationer då jag äter med andra.

Första året på gymnasiet började jag snart må psykiskt bättre och då kunde jag själv kontrollera mitt matintag. Våren 2008 var hemsk för mig. Jag har aldrig mått så dåligt eller varit under så stor press och då slutade jag på riktigt äta. Jag bodde ensam. Pluggade mycket själv. Hade inga vänner i staden jag bodde och människor var hemskt elaka mot mig. I juni 2008 vägde jag 34 kg.

Jag satt ofta och petade i maten. Drog mig undan mina vänner och var orkeslös. En dag satte sig en vän mittemot mig och sa att han tänkte sitta där till jag åt upp varenda smula mat på tallriken. De första dagarna tog det mig flera timmar att äta varje måltid.

Jag har aldrig fått behandling för min anorexia utan min väns hjälp räckte för mig. Jag har fortfarande lätt för att gå ner i vikt och när jag blir ledsen eller känner mig utsatt så hoppar jag över måltider. Men jag försöker vara öppen med det och be om hjälp. Jag jobbar varje dag för att gå upp i vikt. Det är därför jag tränar och äter rätt.

20130912-104827.jpg

Däremot har jag gått i terapi i flera omgångar för att bearbeta annat i livet, men det är en helt annan historia.

Kommentarer inaktiverade för Jag har haft anorexia