vänner

Vänners återvändo

Man blir kär, försvinner och förändras. Jag tror det händer alla. Skillnaden är bara att för vissa varar det en vecka eller två medan det för andra varar månader. Vissa blir ju en helt annan person när de blir ihop med någon. Att man då varit bästa kompisar eller kompisar i flera år spelar ingen roll. Man blir som en främling. Har man tur så återfår man sin vän efter nån vecka men vissa tappar ju sig själva helt.

Vissa säger att de inte har förändrats bara fått andra prioriteringar. Andra säger att man har förändrats men har självklart samma prioriteringar. Skitsnack. Dom har tappat sig själva. Ofta händer det när det ihop med helt fel person. Ni vet när man blir frustrerad för alla andra kan se hur fel de är men de själva är helt (HELT!) blinda. De fortsätter vara ihop och till slut orkar man inte ringa och vilja ses för man får alltid något slags nej. Efter ett tag orkar man inte ens ringa och fråga hur de mår för man hör att man aldrig får sanningen. Nu tror jag förvisso att de ljuger för sig själva lika mycket som för andra men man tröttnar. I början vill man försöka stötta, hjälpa och vissa att det fortfarande finns ett liv utanför förhållandet men efter ett tag tar det för mycket energi. Energi som bara läggs ner av dig och som du inte får tillbaks.

Sedan kommer det, dagen då de gör slut. När man tänker “äntligen” och inte så mycket mer. Helt plötsligt kommer telefonsamtal, sms och rösten låter olycklig och obekymrad. Frågar om man ska ses, försöker vara rolig och låtsas verkligen om som om de senaste månaderna inte finns. Det gör dom.

Jag har aldrig velat dig något ont och jag är glad att du äntligen är lycklig igen men din och min vänskap, ja, den tog slut för länge sedan. Kanske kan den byggas upp igen för nu är du den person jag lärde känna igen. Däremot, vet jag inte om jag vill ha vänner som dig. Vänner som kan skita så fullständigt i mig så fort en partner kommer in i bilden. Vänner som tillåter sig ändras så drastiskt av en annan människa. Vänner som inte står upp för sina vänner. Du hade en fantastisk vän i mig. Någon som alltid skulle ha funnits där för dig. Jag hängde kvar länge. Jag var tålmodig, länge förstående men även de bästa vännerna har sina gränser. En vänskap kan inte drivas av en person.

Och rent praktiskt. Tänkte du aldrig på att vänner är bra att ha om du vill ha gäster på bröllopet? Eller som nu, när du är singel och ensam.

20130820-095043.jpg