ex,  livet,  vänner

Det händer aldrig mig

Det har faktiskt aldrig hänt mig att jag blivit slagen eller på annat sätt misshandlade av en pojkvän. För det är ju sånt som händer andra. Andra som i kompisars kompisar. Men nu har faktiskt en vän precis lämnat sin sambo sedan sex år och då har det kommit fram att det ingick misshandel, både psykisk och fysisk och våldtäkter i förhållandet.

Jag är chockad! Hon som är så smart och stark, varför gick hon inte från honom på en gång? Varför slog hon inte tillbaka? Varför har hon inte sagt något?

Våldet har också eskalerat ganska rejält sedan hon lämnade honom. Eller det psykiska våldet. Hot. Förföljelse. Nu har hon lämnat staden. För att få vara ifred. Hoppas på att han lugnar sig. Inser sina misstag. Jag är tveksam till om han någonsin kommer göra det men vet inte vad annat vi kan göra än att hoppas på att han ger sig. För tyvärr är inte samhället så mycket att hoppas på i sånna här lägen.

Kommentarer inaktiverade för Det händer aldrig mig