Girlytalk

Allt för Sverige

Ser ni på tv-programmet “allt för Sverige”? Jag har nog sett alla säsonger och jag gråter ihjäl mig varje gång. Att växa upp fattigt är något som ligger mig nära, jag gjorde det absolut inte, men min farmor gjorde det. Och i någon mån även min mormor och morfar. Min farmor var en kämpe och har gett mig grunden både till den människa jag är men också den ekonomiska grund jag står på idag. Det är så tacksamt.

Det är också nära på ett annat sätt. Kommer mina barnbarn ha en relation till Sverige? Kommer deras barn? Eller kommer de besöka Sverige som ”fantasilandet” deras släkt kom ifrån? Vad av det svenska vill jag ge dem. Mina barnbarn och barnbarnsbarn. Vi pratar mjuka värden. Vad är viktigt?

Jag har haft en grubblig dag idag. För första gången på väldigt länge kryper både privata saker och världsläget under skinnet på mig. Tyckte att allt för Sverige skulle vara ett lättsamt program att se men även det väckte djupa frågor. Det är inte lätt. Livet. Underbart och alltid alltid ett privilegium, men ibland går det tyngre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.