Funderingar,  vardag

Ledig vecka med besök

Den här veckan är jag ledig. Barnen är ledig och jag ska försöka att inte stressa så mycket. I slutet av veckan får vi besök och ska åka skidor och umgås med en av mina bästa bästa vänner och hans familj.

Ibland känns livet så hattigt, som att jag inte riktigt kan koppla av om jag inte lämnat hemmet. Hemma så blir jag den där servicetanten som jag hatar att vara medan V snabbt börjar fixa med egna projekt av olika slag. Ja men lite bittert är det. Dessutom så har vi ju vänner på andra ställen och jag åker så gärna dit och hälsar på. Men nu kommer det alltså besök hit. Det känns som om det var innan pandemin, eller kanske när Majken var nyfödd, vi hade besök sist.

Den där projektledarrollen som många kvinnor, mammor, har är ännu mer etablerade här upplever jag i och med att många kvinnor inte arbetar. Skolsystemet bygger på att mamman är hemma och hjälper till med omsorg och läxor så även skolan är en kvinnlig syssla hör på ett annat sätt än vad jag upplevde det som i Sverige, även om mammorna var mer engagerade även där.

Jag gillar ju att planera och fundera och att projektleda till en viss gräns. Men det blir också ofta för mycket. Det är svårt att samsas också. Att lixom dela lika är det ens möjligt? Hur som haver, just nu är fördelningen lite väl sne och jag behlver vila i kombination med något roligt och det hoppas jag på den här veckan.

En dag i bergen med Nils, Majken får prova på skidor, förtroliga samtal och kanske en omgång spel eller två. Sa jag god mat och vin? Kommer bli gallant!

4 kommentarer

  • alex

   Våra vänner fick influensan så det blev ingen skidåkning och inget ledigt. Men vi hade tänkt oss Sudenfeld-Bayrischzell, vi hade vänner i Kitzbühl förut så vi har åkt längre helger dit. Har ni något bra tips nära?
   Nils fick ledigt två dagar på nåder iom att han ligger före sin årskurs och jobbar med eget material, eller egen planering eller hur man ska säga.

 • W

  Vi brukar åka till Hochfügen. Inte så jättelångt.
  Där har barnen haft skidkurser, men nu åker de rätt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.