Girlytalk

38 år!

I veckan fyllde jag 38 år. Det var längesedan jag tänkte på min ålder. Det blir så tydligt när jag fyller år att tiden går. Det är en skrämmande tanke på många sätt men jag skulle hellre aldrig vilja att den stannade. Så bra som jag mår nu känns det inte som att jag har mått i hela mitt vuxna liv. Det är lixom inte så stora känslor kanske men det är tryggt, kärleksfullt och meningsfullt. Jag har mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Två barn och en man.

Dock ska jag säga att 38 börjar bli gammalt. Min farmor brukade sjunga ”dansa min docka medan du är unger (?) sedan blir du så tunger”. Kom att tänka på det i veckan och förstod för första gången vad hon menade.

Men jag känner mig lugn. Min hjärna är ganska tyst. Stilla. Den kräver inte så mycket just nu. Ingen ångest och inga utmaningar. Den tycker bara om att vara hör och nu. Kanske beror det på den enorma tröttheten. Kanske beror det på åldern. På att jag har min egen familj. På att jag landat här, min plats på jorden. Kanske beror det på att kriser av olika slag alltid påminner mig om hur bra jag har det. Vilket priviligerat liv jag lever.

Hur som helst så fyllde jag 38 år. Jag fick skridskor och en hjälm. Prinsesstårta och middag. Och en dag på badhuset av Nils. Jag är så tacksam för det.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.