Sverige

Sjöhistoriska museet och armémuseum

Vi var på två museum till i Stockholm. Armémuseum som är mitt favoritmuseum i Stockholm och sjöhistoriska museet som var en otroligt positiv överraskning.

Sjöhistoriska hade en utställning om flyktingar från Baltikum under andra världskriget med en fin visning som avslutades med en film och att barnen fick rita vad de ville ta med om de hade behövt fly.

För mig är det ju otroligt viktigt att vi utbildar våra barn till att bli empatiska och välkomna människor i alla sammanhang. Så detta var verkligen en fin övning för barnen.

Den absolut största hiten var lekrummet, det var otroligt fint och fräscht och anpassat för barn mellan 0-6 år så det passade Majken som handen i handsken.

Armémuseum har två fina våningar med permanenta utställningar. De är så fint uppbyggda med stora dockor och små olika saker att prova som att sitta på tortyrhäst eller olika vapen under turens gång.

De har också ofta fina tillfälliga utställningar denna gång om spioner i Sthlm under andra världskriget. Det absolut bästa hör var att för barnen fanns det ett mysterium att lösa. Med 10 olika ledtrådar och uppdrag skulle man hitta spionen. Superspännande så klart!

Hör letas det efter kodade meddelanden.

Så jag rekommenderar sjöhistoriska för de yngre barnen och armé museum för de lite äldre barnen. Men två riktiga favoriter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.