tips

Läsningen är tillbaka

Ja men eftersom att jag fastar sociala medier så har jag frigjort massa tid att göra annat. Som att läsa. Och som jag har läst den senaste månaden. Här kommer tipsen!

En sång för dig – Mark Levy en konsertpianist får besök av sin pappas spöke som ber honom sammanföra honom med sitt livs kärlek som nu har dött. Deras aska måste förenas på jorden för att de ska kJ an förenas i livet efter detta. Ja det är mest förvirrat. Som du kanske hör. Ingen favorit för mig.

Sista färjan från Ystad – Karin Alfredsson ett syskonpar svindlar olika människor på pengar på en mängd olika sätt. Karin Alfredsson är en favoritförfattare men de här blev tjatig på något vis. Som olika exempel på svindleri men utan spänning. Dock väldigt lättsam, en bok jag ändå slukade.

Bortom horisonten – Jojo Moyes om kvinnor som fraktas på ett krigsskepp till Storbritannien för att återförenas med de män de gifte sig med under WW2. Ett, för mig, nytt perspektiv på kriget som jag tyckte om. Det var mänskligt och gick att relatera till om än inte riktigt gripande.

Som gjorda för varann – Sophie Kinsella två personer träffas på semestern och blir kära, men när de återvänder till vardagen visar det sig att de är väldigt olika. Mysigt och romantiskt men otroligt stereotypt. Det blir lixom aldrig någon drama eller spänning utan jag vet precis hur allt ska gå. Personerna blir nästan som karikatyrer för olika personligheter istället för ”riktiga” människor.

Stöld – Ann-Helen Laestadius en roman om samernas situation i Sverige. Huvudhandlingen är att renar blir mördad (stulna) och polisen bryr sig inte. Jag som läser vet dock hela tiden vem/vilka det är som gör allt. Boken är välskriven men lite spretig. Författaren vill berätta allt om samerna och deras situation vilket iofs är intressant och något som jag borde lära mig mer men jag hade gärna sett ett tydligare fokus på boken. Gestaltningarna, kanske främst av gärningsmannen, är otroligt levande och fullständigt vidriga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.