Barn & gravid

Något otroligt för oss

Med Nils diagnos kom det många svar på frågor som vi har haft kring honom. Ett av de stora problem som Nils möter är relationen med vuxna. Jag och Nils har en bra relation men det är ungefär det. Det handlar om någon form av skepsis från Nils håll. Den är svår att förklara men tex med sin pappa så blir Nils reaktioner på en tillsägelse orimligt kraftig. Men det handlar också om att han i vissa sammanhang helt saknar anknytning t.ex. med personalen på förskolan samt att han inte har förtroende för vuxna. Tex sin bästa kompis mamma för att han aldrig sett hennes körkort. Det är som att hans hjärna går på högvarv för att hitta kryphål i vuxen världen och om det hittas så är det svårt att laga det. Det är många vuxna i vår omgivning som vi träffar relativt ofta som upplever att de varje gång vi ses måste ”vinna” Nils förtroende och kärlek.

Det är ju oroande. Kanske speciellt i skolan och förskolan. Nils blir väldigt ensam på förskolan iom att ingen vuxen har hans förtroende men också att fröknarna inte verkar veta hur de då ska närma sig Nils.

Men de hör vännerna som vi hänger med nu några dagar är Nils bekväm från första sekund. Innan är han orolig, som alltid. Men så fort han ser dem blir han lugn. Framförallt den ena personen. Jag vet inte hur han gör det men han har Nils förtroende och kärlek från sekund ett vilket gör allt mycket lättare. Alla Nils relationer mjuknar, skepsisen släpper. Det är ljuvligt att se.

Nils faller naturligt in i en positiv roll där han förklarar, instruerar, samspelar och hjälper. Det är en dröm för oss.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.