Funderingar,  Resor

En resa i månaden 2022

Vilka år vi har haft. Var ska man ens drömma sig efter att varit hemma så mycket? Prickade ju en resa på min drömlista för 2021, jag känner mig mycket tacksam för det. Vi drömmer vidare i alla fall!

Januari

Istället för att gå i idé och bryta ihop tar vi på oss underställ och åker till Hamburg. Jag vill strosa längs hamnen, dricka något varmt och gå på miniatyrland. Äta god mat, sova på hotell och sedan åka till havet.

Februari

Majken fyller ett år och jag drömmer om att fira det med en enorm fest i Stockholm. För Nils hade vi ett stort namngivningskalas men pga covid blev det inte så för Majken. Jag har hela tiden tänkt att ett stort ettårskalas blir hennes kompensation så jag drömmer vidare om det.

Mars

Detta är skidåkningsmånaden. Mot Verbier! Här finns det så sjuktbra skidåkning och en grym afterski. Men vi nöjer oss med att äta på goda restauranger. Cheese please!

April

Vi ska till England. Till en liten håla (i engelska mått mätt) för att träffa barndomsvänner. Jag tänker mig att solen skiner. Att vi åker till havet, äter fish and chips, badar i badhuset, går på akvarium, strosar genom stan och besöker national railway museum.

När vi var i Hull sist.

Maj

Jag är ju delvis uppvuxen i Italien och jag saknar det så. Maten, människorna och mentaliteten. Tänk att få 25 grader och blommor överallt! Ljuvligt! Se till huset, träffa vänner och må gott. Hoppas verkligen det blir verklighet i år.

Juni

Vi ska till Sthlm i juni och tänk om vi kunde åka upp till Luleå och se midnattssol, igen. Vi passar på att besöka tågmuseum och Gamlestaden igen. Men främst njuter vi av sol och frisk luft.

Juli

Jag vill känna havet och värmen så vi åker till Athen. Athen var mitt första resmål dit jag åkte själv, minns att jag var livrädd och knappt sov den natten jag var där ensam, men nu tar vi revansch och känner doften av het asfalt och sand från Akropolis innan vi tar en båt ut på havet och bad. Och så ska jag äta sjuka mängder tzatziki.

Bildkälla.

Augusti

Västkusten, vi tog oss till Trollhättan i fjol och jag kände en sån stark saknad. Liseberg, Alfons Åberg, Slottsskogen och mina släktingar i Gbg blir en start innan vi åker norrut längs med kusten.

September

Vancouver – att se träden ändra färg i Canadian Rockies, dricka varm choklad på något mysigt ställe, utforska en stad med museum och kultur samtidigt som vi träffar Vs släktingar. Det låter väl drömmigt? Ja det tycker jag!

Bildkälla.

Oktober

Vi packat böcker och mat och hyr en stuga i Colmar. Så är vi ute hela tiden. Vandrar, läser och njuter av lokala viner. Är tillsammans. Andas och förlänger hösten,

November

Amsterdam, hur är läget där? Strosa runt, julshoppa och se havet. Jag måste lägga in mycket mer hav i mitt liv. Se anne franks-hus är en dröm för mig, passar på när jag är i närheten.

December

Även fast jag alltid drömmer om en vit jul med våra egenskapade traditioner åker vi till Belize och ignorerar helt en traditionell jul till förmån för vita stränder, tropiska hav och grillad mat.

Bildkälla.

2017

2018

2019

2020

2021

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.