vardag

I måndags

Jag börjar dagen med kaffe. Majken är som mest nöjd på morgonen. Då kan hon sitta och greja på med sitt ett bra tag och jag kan få lite andrum. Ett härligt sätt att börja dagen.

Jag la i en tvätt, ammade och hade på little women. Det gör sig inte så himla tjusigt på bild men jag är samtidigt så less på alla som ska visa upp sin vardag och det mest bara är tjusigt hela tiden.

Satt och pluggade medan Majken åt gröt. Alltså hon är såååå mammig just nu så bara hon får vara så nära som möjligt är hon nöjd. Både frustrerande och skönt. Hon är lätt att underhålla.

Sedan fick jag panik för att klockan borde vara lunch och jag skulle ju handla och promenera osv. Insåg då att klockan var 09:44 och att stressen bara satt i min själ. Hängde runt lite till hemma. Plockade upp stök och sånt.

Gick en promenad och pratade med min syster. Handlade lite. Glömde handla mjölk. Majken somnade. Jag åt lunch och pluggade.

Majken var på ett riktigt dåligt humör efter sin tupplur, nästa tand är på väg upp. Efter många fruktlösa försök att distrahera henne så fick hon lite Ipren. Så skönt för oss alla. Jag kunde tex dricka lite kaffe.

La mig och ammade och lyssnade och halvsov till P3 historia om Mozart. Har egentligen tröttnat på den podden och tycker inte de gör om lika intressanta personer längre.
Sen sprack alla mina planer för Nils skulle hämtas och Majken sov fortfarande. Saker jag hade tänkt hinna fick helt enkelt skjutas på. Men så blir det ju ibland och det var en himla mysig stund att ligga i sängen med min bäbis i någon timme. Jag är egentligen dålig på att njuta av just det. För det finns så mycket jag vill göra och hinna men jag försöker övertyga mig om att det är mysigt och ibland är det ju faktiskt det när jag lyckas släppa alla måsten.

Mellan 15 och 18 har jag mobilförbud. För att vara mer närvarande med Nils och bryta även hans skärmovana. Jag hängde tvätt, hämtade mat, plockade in den och fick Panik för att jag handlat för €100 och inte köpt något att äta. Vi såg några avsnitt brandman Sam. Åt middag. Utforskade vårt bokpaket från Sverige med kurslitteratur och en ny spännande kapitelbok till Nils.

Jag pluggade lite och Nils försäkte lära mig minecraft. Kan vara världens mest förvirrade spel. Matade Majken med gröt medan V läste för Nils och sen duschad vi. Läste några kapitel till, såg en serie jag inte gillar med V, hehe… är så tråkig att se på tv med.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.