tips,  vardag

Vad gör man när man är förkyld?

I slutet av förra veckan drabbades vi av förkylning vilket höll i sig även den här veckan, så långdraget. Snor, ont i halsen och en febertopp för barnen. Klassisk förskolebasilusk alltså. Majken upplevde sin första sjukdom, tänk va länge hon varit frisk! Reagerade med att sova dåligt och vara allmänt ynklig. Lilla gumman!

Hade gömt undan några dumle och det behövs när sömnen lyser med sin frånvaro. Ett life hack är att torka snor med tyg, dessa är från geggamoja fast helst köper jag äldre på second hand, de är så skonsamma mot huden runt näsan.

Eftersom att förkylningen släppt ganska snabbt gick vi ut på tomten och Nils byggde en hinderbana för legogubbar. Jag älskar att vara ute med honom för han är så påhittig.

Så tittar vi massor på tv. Vi har sett världens hemskaste sjukdomar roligt och lärorikt, även för mig. Nils älskar att uppfinna saker så maxat fredag! Är ett av hans favoritprogram. Vi blev också helt fast i Tintin, kanske det mest spännande Nils sett!

Spelade spel gjorde vi också. Detta är egentligen life för lätt för Nils men vi hade kul.
Vi tejpade massa papper på bordet och ritade en stad som vi sedan kunde leka med bilar i. Är mycket nöjd med den här leken för den lekte han själv och i flera dagar.

Själv såg jag nya säsongen av gift vid första ögonkastet, Paralympics och the good doctor. Vissa bättre än det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.