Pyssel

En egen hörna

Nils har aldrig sovit bra. Mardrömmar och kvällsångest har varit de senaste årens problem men innan dess var det uppvak både nu och då. Han har huserat i mitten av vår säng sedan han föddes. Helt ärligt har vi aldrig gjort speciellt mycket för att han ska sova i egen säng utan försökt följa honom. Och plötsligt en dag var han redo! Vi pimpade upp en hörna i hans blivande rum. Ja alltså han har redan ett lekrum nere, fyllt med roliga grejer men ni tar vi alltså steget mot det som i slutändan ska bli hans permanenta rum.

Jag skulle nog kunna tänka mig ljusslingor i alla rum. Tycker de ger så mysigt sken!
Nils-ljusslinga
Favoritboken och en högtalare att lyssna på Radioapan på.

Vi visste att dagen skulle komma då han helt sonika valde att sova i eget rum. Det är så vi vill ha det och det är så det varit med andra stora händelser i hans liv. Han har bestämt takten i sitt liv själv. Så en kväll satt jag där i hans lilla säng och läste godnattsagan, den var lite läskig och spännande precis som det ska vara. Så krånglade jag mig ur och satte på Radioapan. Låg på gästsängen som vi inte hunnit flytta ut änna och såg på honom. Han rullade runt lite och bökade. Lyssnade på musiken. Så tog han sin snutte, gosade in sig och somnade.

Då grät jag. För att han har sovit i vår sängen i fem år. För att han aldrig mer ska somna med sin kropp mot min. Jag har tankat honom så full med trygghet att han inte behöver mig i just den situationen. Jag satt kvar där och unnade mig tårarna. Tänkte på att han är stor nu. På att hans kropp är stark och sin egen. På att han var redo. Att jag är stolt över honom. Och oss. Att livet är skört. Det hela eskalerade. Jag erkänner det. Men det var ett stort steg för honom. För oss. För mig. Det är ett steg man inte går tillbaka från. Ett steg bort från oss, mot framtiden och självständigheten.

2 kommentarer

 • W

  Vilken mysig hörna! 😍
  Jobbig känsla, stolt men ändå sorgligt att de växer så snabbt.
  Mina sover också med oss i rummet, men snart levereras deras våningssäng och då ska de få sova i deras nya rum. 😫

  • alex

   Det är verkligen blandade känslor. Fem år är verkligen stort, tror Nils för första gången tucker att han är stor också. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.