tips

Tv-tips: skridskor, Märta och feminism

Ja men jag ser så galet mycket på tv just nu så här kommer ett gäng med tips på serier.

Zero Chill (Netflix) handlar om ett tvillingpar som flyttar från Kanada till England för att satsa på den enas hockeykarriär. Ja men ni hör ju redan här att det är dåligt. Vem flyttat från Kanada till England för hockey? Det borde ju varit tvärtom. Den påminner lite om den här serien fast där hände det saker hela tiden och i Zero Chill händer absolut ingenting förutom att England är all issports Mecka.

Atlantic Crossing (SVT/Nrk) jag gillar ju historiska grejer och fastnade direkt men ju längre serien går desto mer konstnärliga friheter har skaparna tagit sig. Det känns verkligen som om de skapat drama och konflikter. Jag har också lite svårt för huvudpersonen kronprinsessan Märta eller skådespelerskan kanske man ska säga för jag har ju ingen koll på Märta. Det är lixom så mycket upp och ned: blyg och svag, nästa sekund är hon stark och självständig. Kär i sin man och klarar sig inte utan honom och sen vill ha en affär med någon annan. Nog är vi alla så komplexa men här saknas ett djup som gör att jag förstår henne.

Flight attendent (Hbo) en strulig alkoholist jobbar som flygvärdinna och hamnar i säng med en passagerare, när hon vaknar på morgonen är han mördad. Är det hon som gjort det? Hon får ofta black outs för att hon dricker för mycket. Om det inte är hon vem är det då? Och varför? Det måste hon ta reda på. Spännande, rafflande och med snygga twister då och då.

Moxie (Netflix) det här är en lättsam highschool-film om feminism. Gud den är ändå bra i sin enkelhet. tydliga formuleringar kring feminism som är lätta att relatera till. Killarna beter sig precis som killar gör och det ger mig ont i magen. Se den med ungdomar i din närhet och problematisera det här med dem!

Gift vid första ögonkastet (SVT) ja men ni vet ju att jag älskar det här experimentet. Tycker iofs oftast att den amerikanske varianten är bättre och mer dramatisk, men ser den svenska med en vän och diskuterar och analyserar efter att vi sett varje avsnitt. Nu är det snart slut, vilka kommer hålla ihop?

Utrikesbyrån (SVT) när jag är less på allt lättsamt så ser jag på utrikesbyrån. Aktuella ämnen och kunniga gäster, alltid intressant med djupare men ändå förklarade modeller och analyser. Ger mig alltid nya insikter.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.