tips

Serietips: snowpiercer

Vi ville se något spännande och Netflix rekommenderade oss serien snowpiercer. Det är -117 grader ute, på hela jorden, där kan ingen bo längre. Så de människor som finns kvar åker runt på ett 1001 vagnar långt tåg. På tåget finns första klass, andra klass och tredje klass men också ”släpet”. En vagn med människor som egentligen inte skulle varit med på tåget men som klämde sig in i sista sekund.

Människorna i släpet planerar revolt. De vill också ha mat och vatten. När deras ledare blir utsläppt för att lösa ett mord får de chansen att kartlägga tåget ordentligt så att de kan genomföra sin plan.

Ibland är den här serien spännande. Ibland är den astråkig. Ibland har vi inte fattat någonting och ibland känns det bara helt ologiskt. Ibland är det mest ett blodbad. Det finns så klart olika spår här. Man får följa olika människor i olika klasser och deras ”vardag”. det är kärlek och svek och våld och mord och sex i en salig röra.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det är inte bra. Men inte heller dåligt. Det är inte spännande men inte tråkigt. Jag läste att serien baseras på en sydkoreans film och tänker att det kanske är bättre att se den filmen. Det blir så snabbt väldigt amerikanskt. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

4 kommentarer

 • Ulrika

  Har inte sett den men läst om den och sett trailern, och undrar liksom – VARFÖR ska de åka runt på ett tåg? Förutom att det typ blir snyggt, jag gillar ju tågmiljön, men det känns inte som den självklara lösningen?

  • alex

   Vi har sett 1.5 säsong och vi vet fortfarande inte varför de åker runt på ett tåg.
   Eventuellt är det för att tåget laddar sina batterier medan det kör? Så att de alltid har ström och värme men det är extremt oklart.

  • alex

   Efter ytterligare en säsong undrar jag också hur de lyckats få så passa kända skådespelare att göra detta pga så värdelös story. 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.