Barn & gravid,  vecka

Vecka 8

Min kropp är mjuk. Den är slut på det där sättet där den varit stark. Tagit ut sig fullständigt. Kämpat så länge och nu måste jag ge den vila och stöd.

Jag ska sitta i fåtöljen som kan hålla mig uppe i mjuka kläder med vetevärmaren där det känns ömt. Och se på vinterstudion och komedier. Jag ska duscha och smörja in den med något som luktar gott. Sedan ska jag dricka kaffe på trappan i våren som kom. Och sova middag på soffan.

Jag ska lägga händerna på magen som känns som en bulldeg. Tack för vad du gav mig. Tack för din transformation. Tack för att du orkade det här igen. Du är jäkligt cool, ska jag säga. Kanske som allra coolast just nu.

Jag ska anstränga mig för att göra så lite som jag bara kan. Bara en sak finns på agendan. Jag ska öppna den intetsägande anteckningsboken jag köpte i november och skriva ”Majken Audrey” på första sidan. Därefter ska jag fylla den med historier, berättelser, anekdoter och kärlek om min fantastiska dotter.

Förra året hade vi influensan.

+1

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.