Funderingar

Att ha en hemlig graviditet

Jag lägger mycket tid på relationer. Om relationer eller människor kan vara ett intresse då är det mitt! I mitt liv har jag lixom varit lite klängig på vänner. Känt att hen och jag måste göra alltid tillsammans och vara bästa vänner för alltid. Men nu, som vuxen, ser jag det som att relationer kommer och går. Det är inte nödvändigt att vara osams men inte heller jättenära. Livet förändras för alla och det gör också relationerna.

Just nu, eller typ de senaste fyra åren är jag i en jättekonstig relation med en vän. Där hon tycker att vi är nära vänner och jag tycker att vi inte är vänner längre.

Jag berättade för henne att jag är gravid 12 dagar innan BF. Hon blev chockad så klart. Men vi pratar aldrig om sådana saker som hur vi mår eller är lite djupare. Hon ringde upp mig. Ja men kul tänkte jag. Hon skrev att hon ville fråga saker. Hur jag mår kanske? Men nej hon ville veta om jag var orolig för hur folk skulle reagera om de inte vet att jag är gravid men sedan plötsligt har vi ett barn till.

För min del har jag absolut inte haft ett behov av att dela min graviditet med den här vännen eller speciellt många egentligen. Dessutom under pandemin som pågår träffas man ju inte. Det blir inte naturligt att man säger det på samma vis. Jag förstod ju dock att hon skulle reagera, kanske med sorg, för det är ju en stor sak i mitt liv som hon lämnats utanför. Men det blev väldigt tydligt i vårt samtal att hon tror att vi är närmare vänner än vad vi är. Hon undrade om mina närmaste närmaste vänner visste att jag var gravid. Och det är så märkligt. Att vi har så olika syn på vår relation. För mig är hon en bekant. Någon som jag egentligen saknar det gemensamma med. Som jag inte saknar att umgås med och som jag skulle kunna fasa ut ännu mer. Men för henne är jag något mer.

För övrigt vet jag att jag är sjuktdålig på att förmedla saker. Det är något jag och min exman bråkade mycket om och som han verkligen fick mig att förstå tillslut. Folk kan inte gissa hur man har det utan vissa saker måste man berätta. Och i detta fallet valde jag att inte berätta.

+1

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.