Böcker,  tips

Boktips: ett år av vila och avkoppling – Ottessa Moshfegh

Alltså hur genial är inte den är titeln? Helt fantastisk skulle jag vilja påstå. Tänka vilken dröm att få ett år av att vila och må fysiskt och psykiskt bra.

Huvudpersonen mår dåligt. Hon har allt. Utbildning, pengar, vän, lägenhet på Manhattan och ett jobb andra skulle döda för. Nämnde jag att hon är snygg också? Ändå är hon inte alls lycklig. Snarare det motsatta. För att råda bot på sin psykiska ohälsa bestämmer hon sig för att sova bort ett år. För att klara det behöver hon droger, eller mediciner beroende på hur man ser det. Och detta är vad boken handlar om.

Jag gillar inte den här typen av amerikansk litteratur. Det är otroligt mycket misär. Ingen av personerna i boken mår bra, har ett driv eller en positiv framtidssyn. Det är stökigt, personerna orkar inte sköta basal hygien, de orkar heller inte ha relationer eller något sådant. Utan allt fokus ligger på receptbelagd psykofarma.

Det här med medicin mot olika psykiska problem är kanske något som är mer vanligt eller folk är mer öppna med än vad det är i min livskrets, så jag känner mest att allt detta är överdrivet och för mycket.

Jag gillade inte boken men blir du sugen på att läsa så finns den här.

Tänk vad lustigt, den här boken som inte alla föll mig i smaken hamnade som årets bästa bok hos Sandra Beijer. När jag läser hennes blogg så tänker jag ofta att vi är väldigt olika så olika smak på böcker är väl inte så konstigt egentligen.

+1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.