Funderingar

Nyårslöften 2021

Alltså… jag gillar ju nyårslöften och sammanfattningar och reflektion och sånt. Förra året hade jag så himla bra nyårslöften tycker jag och jag klarade inte att hålla ett enda. Det är inte så himla viktigt heller. Löftena handlar om att jag ska må bättre, och ofta är ju strävan nog. Sedan kom en pandemi och en graviditet i vägen och ja… lusten försvann någonstans efter ett halvår. Men så är det ibland. Några löften kommer jag ta direkt som de var och några gör jag om. Andra skippar jag. Här kommer mina nyårslöften för 2021.

 • Besöka 20 nya platser. Detta är ett stående löfte för mig. Älskar att upptäcka och utmana mig med det här målet. Ibland hittar jag nya favoriter och ibland är jag helt vilse. Ett väldigt roligt mål hur som helst speciellt om det innehåller fika. (I fjol klarades det här målet innan juli och alla var nästgårds, coolt tycker jag).
 • Läsa 5000 sidor. Det här målet brukar vara större än så, men när jag är trött tappar jag läslusten, tyvärr. Och med bäbis brukar det vara mycket trötthet så jag sänker ribban. (Årets mål på 15000 sidor kom jag halvvägs ungefär).
 • Ta 60 hp. Jag blir lätt frustrerad och förslappad av att vara hemma med barn. Därför tänker jag studera samtidigt som jag är föräldraledig. Målet blir att ta 60 högskolepoäng under året.
 • 10 000 (njutbara) steg per dag. Alltså den här hör ihop med förslappningen jag nämnde ovan. Att gå ut för att promenera utan press eller stress att träna är ett mål för året. Lyssna på något mysigt och röra mig. (Träningsmålet för 2020 gick rent åt pipan).
 • Spara pengar. Som föräldraledig får jag 60% av min lön. Det ska jag leva på. Jag ser det som en utmaning med att storhandla, laga mat och inte shoppa. (Vill vara poängtera att vi har det gott ställt och så klart gemensam ekonomi så detta är mer en utmaning än något annat).
 • Lägga bort mobilen. Stående löfte. Göra andra saker, läsa pyssla, närvara. Varför är det så svårt? Främst när jag är trött. (Känner mig inte alls nöjd med min insats här under 2020).

Har ni några nyårslöften? Eller kanske tips på hur jag kan uppfylla mina?

+1

2 kommentarer

 • Ulrika

  Bra nyårslöften tycker jag! tycker det är lättare att byta en vana mot någon annan, så lägga bort mobilen tänker jag kan underlättas om man märker situationer där man brukar fastna med mobilen och har en plan för dem. jag har ju inte den sortens mobil längre men nu den kalla årstiden när man är mycket inne fastnar jag lätt vid datorn på kvällarna istället, med samma funktion. det blir lättare om jag har en plan för något annat jag ska göra direkt efter att jag lagt barnen. alternativet får inte vara för ambitiöst, men det kan tex vara: “Efter att barnen somnat går jag direkt till köksbordet, tar en kopp te och läser bok i fem minuter.”
  Då har jag brutit slentrianvanan att sätta mig och kolla internet, och när jag väl börjat läsa blir det ofta längre än 5 min. men den lilla insatsen” duger” för att det ska räknas.

  gillar målet med 20 nya platser, snor nog det!

  • alex

   Det är verkligen ett sv mina favoritmål: 20 nya platser. Tycker ju om att vara ute och springa och ibland är det ”bara” att svänga vänster istället för den vanliga högersvängen. Ibland är det ett helt projekt med matsäck och heldagsutflykt. Det har verkligen tagit mig till både fina och tråkiga ställen 😜

   Väldigt bra tips med att byta vanan mot något annat. Tar till mig det. Tycker det är lättare att lägga bort mobilen när jag läser en bra bok eller är inne i skrivandet (mest av dagbokskaraltär än så länge).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.