Resor,  tips

En resa i månaden 2021

Aldrig har jag väl rest så lite som i fjol. Det gäller nog de flesta av oss. Jag ska dock erkänna att jag saknat det. Att jag verkligen längtar efter att packa väskan och ta med familjen på äventyr. Älskar känslan att sätta mig på ett plan och veta att nu bär det iväg. Vår större resdröm är för våren 2022. Men… här kommer årets resor, eller snarare årets drömmar för resor för det känns inte som om 2021 kommer innehålla allt för mycket resande heller.

Januari

det skulle vara skönt att gå i ide. Jag har en idé om att det är 100% mysigt att bo litet och otillgängligt. Antingen i vinterstormarnas Alperna eller ett helt öde Sorrento. Laga goda grytor, se moden family för tusende gången, tända brasor och sova middag. Det vore min drömjanuari.

Februari

I februari åker vi till Lissabon. Strosa runt i gamla trånga gränder, åka spårvagn, äta fisk och skaldjur, dricka gott vin och sitta någonstans med en bok. Som i alla större städer går vi på något museum och kanske ett akvarium. Jag har faktiskt varit i Lissabon för 20 år sedan, minns dock inte så mycket alls men visst känns det som en mysig stad?

Mars

Besök! Ja men en månad om året kan man väl få unna sig besök? Eller lixom lite närmare resmål. Då tar vi oss till Italienska Alperna och Folgarida som är ett riktigt drömställe för skidåkning. Och hur länge jag än bor i Tyskland så är den italienska alp-maten godast!

April

Nu är det dags att ta sig över Atlanten till Chicago. Som ni vet så älskar jag ju New York och har dessutom en av mina bästa vänner som bor där men USA är ju så mycket mer. Att hyra en bil och se svenskbygden, sjöarna och sedan har vi några bekanta med stuga någon timme utanför stan. Det kommer bli en fantastisk resa!

Maj

Billund, eller rättare sagt Legoland. Jag tror att Nils skulle älska Legoland. Och att åka till sånna ställen lite off-season är mitt bästa lifehack. Så man slipper trängas och nästan slå sig fram. Äta göff, glass och åka karuseller. Och ta körkort så klart!

Juni

Mure, har ni ens hört talas om den ön? Det hade inte jag heller förrän jag läste en bok som utspelade sig där. Den beskrivs som enslig med norrsken och karg natur. Det låter så vackert och det är så svårt att hitta bilder. Ett väldigt ovanligt resmål då? Jag vill se havet slå in med klippor och dricka te i hamnen medan regnet öser ner.

Juli

Hjortronplockning, förra året var världens bärår i Sverige. Alla min vänner plockade tusen liter blåbär och hjortron! Jag har aldrig plockat hjortron men drömmer om det. Jag tänker att jag kommer tröttna ganska snabbt men tänk att få bjuda på hemkokad hjortronsylt. Måste hänga på en vän med ett bra plockställe och hoppas att det blir ännu fler bär i år!

Augusti

När jag var barn åkte vi med mormor till Falsterbo varje augusti. Typ veckan innan skolan började. Minns hur gulligt allt var där. Och hur sanden gnisslade mellan tårna. Skulle så gärna återuppleva Falsterbo men också då ta mig en lite svängom i Malmö. Jag har fått för mig att det är en trevlig stad för det jag älskar mest: strosande. I augusti har vi en lös resplan om att besöka den svenska västkusten. Så att ta Malmö på vägen känns ju som en brilliant idé!

September

Förra året åkte Natalia till Island i september och jag tänker härma henne till 100%. Det såg så himla vackert och höstigt ut. Jag har ju en bäbis nu men jag skulle gärna vandra lite, kolla vulkaner, bada i varma källor, äta gott i Reykjavik och faktiskt hälsa på en bekant jag känner där. Så himla mysigt!

Kolla bara på den här fantastiska bilden hon tog. Alltså hav och berg! Vi måste dit!

Oktober

Stockholm är kanske som fulaste i oktober men det är dit vi ska nu. Gå på museum, Skansen, fika svenskt fika, ha barnvakt, sova ut. Strosa i regnet, gå in på små affärer, åka tunnelbana, spårvagn, frysa lite men ändå vara varm och mysig. Åh jag längtar så hit!

November

Andermatt i Schweiz står på reselistan för november. Medan blötsnön singlar ner utanför fönstret tänker jag ligga i poolen, klippa mig, dricka vin och få massage på the chedi ett av världen bästa spa. Tänkte skriva att jag tar med mig Volker men han gillar inte värme så tar med mig en annan småbarnsmamma som behöver få sova. Åh Gu så ljuvligt. Jag längtar redan.

December

Tänk, tvåans första jul och snart är hen en ettåring, vi tar långledigt och firar jul och nyår och kanske några veckor av mindre gråhet innan dess på Nya Zeeland. Vi bilar runt lite och ser djur och natur vi inte ens kunnat drömma om. Vi tar det lugnt och umgås. Pratar länge. Dricker kaffe och bara svetsar oss samman som familj. Vi träffar vänliga människor, badar och vandrar. Här skulle vi kunna bo, kommer vi att säga när det är dags att resa hemåt.

2017

2018

2019

2020

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.