Funderingar

Stäng var det här!

Bayern är ganska hårt drabbat av Pandemin så en total nedstägning var inget direkt oväntat för oss. Men nedstängningen gäller hela Tyskland. Från idag till den 10 januari är det stängt. Mataffärer och apotek får ha öppet men allt annat och hotell, barer och restauranger är stängt. Vi får träffas fem som mest från max två familjer.

I början av pandemin kände jag mycket ”varför gör vi inte som i Sverige?” Med mer ansvar på personnivå men också mer frihet att själv göra bedömningar. Jag tänkte att vi faktiskt inte vet vad som är rätt eller fel i den här situationen så vi får tänka att alla gör rätt.

Nu känner jag att det är rätt det som sker här. Det är inte alls lätt att vara så isolerade under så lång tid men det är värt det när hjärtat känner att det är rätt. Jag har lärt mig uppskatta tydligheten från de tyska myndigheterna och att de använder sig av kraftfulla restriktioner. Sedan funderar även jag över hur vi ska klara av att leva under dessa förhållanden fram till våren minst. (Om ni vill läsa mer på svenska)

Jag vill inte skapa någon debatt här. Och jag lägger ingen värdering i hur andra gör. Det här är ett inlägg om hur jag tänker för att stå ut och klara vardagen. ni andra som bor utanför Sverige, hur ser rekommendationer eller lock down ut för er?

Det är så klart tråkigt med lock down över jul och nyår men vi var beredda på det. Garderoben är laddad med klappar för lek och mys. Maten levereras på fredag och varor för bakande är redan hemma. Jag kommer sakna ihjäl mig efter våra vänner, Sverige och vanlig jul men jag tycker det är lättare med karantän nu på vintern när jag ändå vill vara inne och mysa än vad det var i våras.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.