Barn & gravid

Cravings: iskall mjölk!

Senaste tiden har jag kräkts mer igen. Jag vet inte om det beror på stress eller på att jag närmar mig slutet av graviditeten och hormonerna är lite mer galna igen. Så är läget iaf. Tråkigt. Speciellt när vikten måste måste måste upp!

Jag älskar dock mjölk. Något helt nytt för mig. I mellanstadiet när puberteten gjorde sitt intåg var mjölk inte längre tillåtet för mig, man vill ju inte ha ett tjockt barn och sedan dess har jag haft det mest i kaffe eller i enstaka fall te. Men nu. Herregud vad gott det är med ett glad mjölk.

Jag har svårt för mat. Den får inte vara flottig (pommes frites, pizza, hamburgare osv), den får gärna vara delvis kall, gärna fisk, ofta sugen på ris. Det känns ibland som ett under att jag inte gått ned mer. Kolhydrater (som jag annars älskar) är jag inget jättefan av just nu. Däremot fett alltså creme fraiche, lax, sås och färskost.

Jag gjorde en snabb googling och att vara sugen på mjölk som gravid verkar tyda på en tjej. Jag är så nyfiken. Blir mer och mer nyfiken för varje dag som går samtidigt är det en kittlande känsla att inte veta. Och det är ganska roligt att spekulera också. Hitta alla konstiga knep och huskurer.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.