Girlytalk

Citronrutor

Jag snodde ihop citronrutor i söndags och bjöd på som farsdagsfika. Jag tyckte att de vart jättegoda. Syrliga och sega. Men faktiskt ganska mäktiga. Det är mycket smör och socker. Ett av mina många ålderstecken är att jag gillar att baka i långpanna för att sedan frysa in. Och det här är just en sådan kaka som ska gå utmärkt att förvara i frysen. Grädden är ingen nödvändigheten (men jag älskar grädde) och den här kakan passar nog ännu bättre en varm vårdag än i november men prova. Supergod!

Mixa ihop 5 dl mjöl, 0.5 dl socker och 250 gram smör. Tryck ut det i en långpanna. Grädda ca 15 min 200 grader.

Vispa 4 ägg och 5 dl socker till skum. Ha i 0.75 dl vetemjöl och 0.5 tsk bakpulver försiktigt. Ha i juice och skal från 3 citroner. Bred ut på kakan. Grädda ca 20 min 175 grader.

Låt svalna innan servering! (Fullständigt recept här)

0

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.