Funderingar

”Vi hjälper dig senare”

Gah! Idag har jag haft en lång måndag. Den började med riktigt kaos på jobbet där jag fått bristande information och saker helt spårade ur. För att jag sedan ringde och ”bråkade” med min mamma.

Ni som har följt mig ett tag, fyra år närmare bestämt, minns kanske att min syster sa upp kontakten med mig. (Kolla in här annars). Igår smsade min mamma V och frågade om vi kunde göra den systern en tjänst. Tjänsten var stor (den handlade om att köra bil sex timmar i snöstorm). Och mamma frågade så klart om vi hade någon vän som kunde göra detta, min syster bor inte i närheten av oss, eller ens i samma land. Vi sa så klart nej. Det kan varken vi eller våra vänner hjälpa till med.

Och idag ringde jag mamma och sa att systern har sagt upp kontakten med mig, hon bad om en enorm tjänst och den gör jag inte för folk jag inte känner. Om min syster vill ha hjälp av mig eller min familj så kan hon kontakta oss direkt, utan mellanhänder. Mamma blev så klart ledsen. Jag förstår att detta är en sorg för henne. Att hennes barn upprepar destruktiva relationsmönster. Men jag har ryggen fri. Har bjudit in till samtal och vet ju fortfarande inte ens varför vi inte har kontakt.

Hur som helst ville jag säga till mamma att detta inte är okej för mig. Att ha kontakt med systern via mellanhänder men också poängtera att systern närmar sig 30 år och kanske ska få ta eget ansvar och ha egna kontakter att ringa. Samtidigt gör det ju också ont. Att påminnas om att systern inte vill ha kontakt med mig.

Jag påminns också om den gången för snart, eller över?, 10 år sedan då jag förlorade att barn, hade blivit överkörd av en bil, skilde mig och mådde riktigt pissigt och mamma sa ”vi ska bara hjälpa xxx först så hjälper vi dig sen”. Det kommer jag aldrig förlåta.

Att påminnas om att man har en familj där man tvingas vara stark och klara sig själv för att andras behov alltid går före. Det är en sån jäkla sorg och trauma. Jag hoppas kunna bryta det mönstret med mina barn.

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.